30 January 2011

Lee chong Wei no 1 dunia?

Baru sahaja tengok datuk lee kalah dgn lin dan....terbuka korea...nampaknya....lin dan adalah yg sebenarnya terbaik di dunia skrg...selama ini ....lin dan pilih kejohanan mana yg dia nak main shj...dia suka tarik diri saat akhir sbab nak bg junior dia sparring dgn chong wei shj....itu adalah hakikat....

Chong wei bukan lawan lin dan sampai bila bila....


- Posted using BlogPress from my iPad

06 October 2010

Perbezaan di antara orang bijak dan orang bodoh

Perbezaan di antara orang bijak dan bodoh

Orang bijak sentiasa memikirkan berbagai cara untuk menyelesaikan masalah manakala orang bodoh hanya sentiasa memikirkan masalah yang akhirnya tidak melakukan apa apa untuk menyelesaikannya.....

04 October 2010

Broadband Maxis lebih sesuai ditukar kepada BERUKBAND MAXIS!!!!!

Apa lah punya Maxis berukband ni..... yang aku bayar broadband...yang dibagi BERUKBAND....terhegeh hegeh nak mampos.....sesiapa yang guna Maxis di Magnaville Selayang (dekat hospital selayang)nih aku jamin hadapi macam aku.....

Dulu masa jurujual nak suruh kita daftar pehhhh .... katanya macam kilat lajunyer.....rupanya semut pun lagi laju dpd Maxis nih .... bayangkanlah BROADBAND tetapi tiap kali guna 1k pun TAK SAMPAI !!!!! dahlar kerajaan perkenalkan inisiatif jalur lebar....sama ada Maxis takder inisiatif atau dia guna jalur TAK LEBAR ....aduyai..... bayar mahal .... perkhidmatan tak setimpal.....

Nasib baik aku guna DIGI..... tiap kali online ...walaupun EDGE .... boleh dapat 10-20 kb ...pakai Digi lah aku taip dalam blog nih.....terima kasih Maskot gemuk kuning......

03 October 2010

kat rumah nenek



Uploaded by www.cellspin.net


Catatan hari ni

Bila aku kenang semula susah payah masa dulu ..... rupanya ada hikmah disebaliknya..... aku rasa lebih bersyukur ketika ini kerana.....dgn apa yg ada ....sudah mencukupi bagi aku.... kalau nak dibandingkan masa zaman kerja kilang papan plywood di Bercham, kilang telefon Glory Better di tasik Ipoh ..... Kilang National panasonic di Sungei way, kemudian di Hotel Uitm ..... apa yg dimiliki ketika ini adalah rahmat bagi aku......

Itu belum lagi cinta bertepuk sebelah tangan .... hehehe ... berkali kali ..... hahahaha .... iyelah..... kerja kilang...operator plak tu..... tak siapa yang pandang...tambahan pulak time tu aku memang cekeding giler.......kahkahkah....Ini pun sama ... Allah lebih mengetahui .... isteri aku ketika ini adalah yang terbaik untukku ....

Sedih dengar mantan PM Tun Mahathir sakit ... aku doakan beliau sembuh ... bukannya apa .... masih perlukan tulisan tulisan beliau.... penuh dgn ilmu yang mendalam dan setiap kesimpulan yang beliau buat .... sentiasa mempunyai fakta dan hujah kukuh di sebaliknya .... walaupun kadangkala terdapat kelemahan ... tetapi kelebihan keputusan yang beliau lakukan melebihi berkali ganda dengan kelemahan yang ada......

Sambung plak nanti....

02 October 2010

Perangai Jijik Manusia dan Mat rempit Malaysia Cikai !!!!!!

1. Sikap mengadu domba kepada bos tentang keburukan rakan sejawat lain merupakan sikap manusia yang bacul dan pengecut.... pada saya perangai ini hanya akan membuktikan pada semua orang bahawa beliau adalah kaki bodek dan pengampu yang paling jijik dalam dunia....

Aku keluarkan statement nih bila dengar cerita bahawa seorang sahabat aku telah dianiaya oleh kawan baiknya sendiri..... depan-depan macam malaikat tetapi rupanya di belakang.... buat fitnah dan mengata macam macam dekat bos......

kalau nak mengampu...ada caranya.....dengan buat kerja betul betul dan bersungguh sungguh....bukannya dengan cara tunjuk jadi hero kat bos....macam bagus.....

Orang macam nih....mmg patut kita elak........tak guna punya manusia

Aku simpati kat kawan aku yg kena fitnah tu.....

2. Terbaca kat facebook PDRM
......

Bagi pihak YDH KPN, YDH Dato' Hussin bin Haji Ismail, T/KPN merakamkan ucapan takziah ke atas keluarga C/Insp Mohd Khairuzaini bin Mohd Zain dari Trafik Kuala Lumpur yang maut setelah terlibat dalam kemalangan jalan
raya semasa mengejar mat rempit di Jalan Dato' Senu semalam. Pengorbanan beliau semasa menjalankan tugas... adalah perkara yang mulia dan akan sentiasa diingati. Al-Fatihah...


Apalar hamlau mat rempit nih...kalau dia rempit lepas tu dia yang mampos takper...tak pasal pasal polis yang jadi mangsa.....aku yakin bahawa yg rempit tu mesti org Melayu (yang bodoh merempit - takder faedah..... kalau mampos takder insuran ....mati katak....macam anjing kena langgar lori....takder siapa yang nak kenang).......tetapi jangan lupa ...yang jual spare parts...mesti majoriti cina...mereka sentiasa jadi org bijak...berusaha ke arah kebaikan.....ambil kesempatan dari kebodohan mat rempit ...mmmm....majoriti yg rempit melayu lah....

Kerajaan dah sokong penganjuran cub prix....masuklah......kalau menang...semua orang respek...profesional......kalau meninggal jatuh motor masa lumba.....org kenang sampai bila bila....
Mat rempit nih...sebenarnya tak berani masuk Cub Prix itulah sebabnya kot.....hehehe....

Di luar negara pun ada juga mat rempit....tapi kena tengok motor diaorang.....tak mainlah 130 cc..... kelengkapan keselamatan semua cukup......kat Malaysia ajer .... nak tunjuk terrer...menyusahkan mak bapak dan orang lain sampai polis pun meninggal.......

Kita sedekahkan al fatihah kepada Arwah dan takziah kepada keluarga beliau.....